Cito-toetsen

5 februari 2021

In de maand februari worden jaarlijks de halfjaarlijkse toetsen afgenomen om daarmee (ten opzichte van een half jaar geleden) de ontwikkeling van de leerlingen op reken-, spelling- en leesgebied te volgen. De leerlingen zijn lange tijd niet op school zijn geweest, maar hebben wel thuisonderwijs gevolgd. De leerkrachten zullen volgende week een eerste indruk opdoen van de cognitieve en sociaalemotionele ontwikkeling van de leerlingen.

In de week vanaf maandag 15 februari worden er Citotoetsen afgenomen in de groepen 3-8. Dat vraagt heel wat concentratie en inspanning van de leerlingen.

Als ouders kunt u een steentje bijdragen door er extra op te letten dat de kinderen tijdig gaan slapen zodat ze uitgerust aan de slag kunnen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat ze 's morgens een goed ontbijt krijgen, zodat ze ook energie hebben om aan de slag te gaan. Ten slotte kunt u uw kind(eren) ook helpen door erop te wijzen dat ze gewoon hun best moeten doen, net zoals ze gedaan hebben in de achterliggende tijd, al was het anders dan anders.Terug naar het nieuwsoverzicht