Presentjes contactavonden

28 maart 2019

Al van ouds is het de gewoonte dat ouders op de contactavonden iets achter laten voor hun kind(eren). De volgende morgen komen de kinderen vol spanning op school en kijken direct in hun laatje of op hun stoel wat dit 'iets' geworden is. Dit is heel leuk, tenminste als het binnen bepaalde grenzen blijft...

Wat van ouds een kleinigheidje (meestal een dingetje van snoep) was, is de laatste jaren regelmatig echt iets groots geworden. Wat denkt u van cadeautjes, chocolade beesten etc. die niet meer in een leerlingkastje passen? Eetbare dingen waar kinderen een uur voor nodig hebben om het op te eten of soms helemaal niet opgegeten krijgen. We merken dat er onderscheid tussen leerlingen gaat ontstaan en dat is niet de bedoeling. Natuurlijk twijfelen we niet aan de goede bedoelingen van ouders.

Alles overwegende is het besluit genomen om dit gebruik een halt toe te roepen.

We gunnen de kinderen een beloning, maar het is ons inziens beter als deze thuis aan de kinderen wordt gegeven.

U stemt dan af binnen uw eigen gezin en geeft uw kind naar eigen inzicht. U weet dan ook zeker dat datgene wat u verantwoord vindt om uw kind te geven, geen consequenties heeft voor de beleving van andere kinderen. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!



Terug naar het nieuwsoverzicht