Stimuleren water drinken op school

21 februari 2020

In de schoolkrant van december hebt u gelezen dat we het drinken van water onder leerlingen gaan stimuleren. Het is toch heerlijk dat er uit de kraan lekker drinkwater komt!? Wat een gemak; het is een gezonde en goedkope dorstlesser. Én het meebrengen van een waterfles in plaats van een pakje drinken zorgt voor minder afval. Als school zien we het bevorderen van de gezondheid van de leerlingen ook als een taak. De drinkwaterfles willen we gaan inzetten, zoals we de fruitdagen inzetten. De leerlingen van groep 1I hebben gisteren een drinkwaterfles mee naar huis gekregen en de leerlingen van de groepen 1-8 krijgen maandag 2 maart de drinkwaterfles mee naar huis.

Hoe zetten we de waterflessen in?
De dinsdag en de donderdag zijn vanaf 2 maart ook WATERDAGEN. Op deze dagen drinken onze leerlingen alleen water. Limonade, frisdranken en vruchtensappen zijn deze dagen verboden.

Welke regels hebben we?
Vanaf 2 maart 2020 gelden de volgende regels:
- Alle leerlingen van groep 1I-8 nemen in ieder geval op de dinsdag en de donderdag hun waterfles mee. Als een leerling zijn/haar fles niet bij zich heeft, staat er een reservebeker in de klas om alsnog water te drinken.
- De leerlingen die op school blijven eten, mogen bij de lunch ook iets anders drinken.

Hoe houden we de flessen uit elkaar?
Iedere leerling krijgt zijn/haar eigen fles. De school zorgt ervoor dat de naam op de fles van elke leerling staat. U mag de waterfles ook zelf labelen met een sticker of door een lintje te bevestigen aan de dop.

Hoe houden we de flessen fris?
De flessen zijn alleen bedoelt voor water, en dus niet voor limonade/frisdrank. De flessen zijn vaatwasserbestendig. De flessen gaan mee naar huis en de ouders zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken van de fles.

Waar vullen leerlingen hun fles bij?
Leerlingen kunnen water van thuis meenemen. In elke klas is een kraan, zodat de waterfles op school ook gevuld kan worden. In verband met hygiëne wordt er vanuit de kraantjes in de toiletruimtes niet bijgevuld.

Ouders, alvast hartelijk dank voor uw medewerking. Wilt u het thuis bespreken met uw kind(eren)? De leerkrachten zullen dit de maandag na de voorjaarsvakantie ook doen. In mei willen we de waterdagen gaan evalueren. Graag horen we te zijner tijd ook uw reactie. U zult via de Nieuwsbrief nader worden geïnformeerd.Terug naar het nieuwsoverzicht