Corona en ons onderwijs

25 maart 2022

Sinds de laatste Nieuwsbrief zijn diverse medewerkers (opnieuw) positief getest op corona. Inmiddels mogen zijn (op één na) hun werk weer volledig doen. Juf N.W. van Dijk (IB-er) heeft haar werk ook weer volledig opgebouwd.

Net voor de voorjaarsvakantie vielen alle vaste leerkrachten uit in de groepen 6, 7 en 8. Gelukkig konden de leerlingen voor een groot deel van de week naar school en bleef uitval beperkt tot één of twee dagen. De laatste tijd valt het met het aantal besmettingen onder zowel medewerkers als leerlingen erg mee. Vanaf de komende Nieuwsbrief zult u alleen geïnformeerd worden over de situatie rond het coronavirus als daar vanuit school of de maatschappij ook aanleiding voor is.

Inzet thuisonderwijs
Gezien de versoepelingen en de versoepelde quarantaineregels voor leerlingen hebben we nagedacht over het inzetten van thuisonderwijs. We hebben het besluit genomen om niet automatisch thuisonderwijs in te zetten als een leerling positief is getest op corona. Omdat de isolatietijd is verkort naar 5 dagen komt het soms in de praktijk voor dat een leerling hooguit enkele dagen thuis is en vervolgens weer naar school kan. We maken van de inzet van thuisonderwijs/Teams een algemene schoolregel:
Bij langdurige afwezigheid kan in overleg met de leerkracht thuisonderwijs/Teams worden ingezet.

Gewijzigd testbeleid
Het advies om twee keer per week een zelftest te doen voor onderwijspersoneel en leerlingen in groep 6 t/m 8 is vervallen. Wel blijft het advies om bij klachten een zelftest te doen. Deze zijn nog steeds via school te verkrijgen.Terug naar het nieuwsoverzicht