Oekraïeners gestart

7 juni 2022

Na alle voorbereidingen is het onderwijs aan Oekraïense leerlingen in de gemeente Neder-Betuwe op onze school van start gegaan.

De eerste schooldag voor de Nieuwkomersklas was op donderdag 2 juni. De 16 leerlingen worden na de Pinkstervakantie verwacht van maandag 13 juni t/m vrijdag 8 juli. De schooltijden zijn voor hen van 8.30-12.15 uur. In de Nieuwkomersklas zitten de leerlingen van 7-12 jaar bij elkaar. Naast de dagopening krijgen de leerlingen vooral les in Nederlands taal, lezen en schrijven. Ook zal er muziek, gym en handvaardigheid worden gegeven. Naast de Nederlandse juf of meester is er elke morgen een Oekraïense juf aanwezig. In overleg met hen worden er ook lessen gegeven die de leerlingen vanuit Oekraïne gewend zijn.

De eerste Oekraïense kleuters zijn gistermiddag ontvangen in de groepen 1A, 1B/2B en 2A. Omdat de kleuters in Oekraïne tot 6 jaar niet naar school gaan, komen de kleuters tot de zomervakantie op de middagen naar school. Op deze manier hopen we dat de Nederlandse woordenschat al spelenderwijs met hulp van de Nederlandse kleuters, snel eigen wordt gemaakt.Terug naar het nieuwsoverzichtOverzicht