Sociale vaardigheidstraining

15 december 2017

Op onze school is er de mogelijkheid voor het volgen van een sociale vaardigheidstraining voor kinderen uit groep 6 t/m 8. We vinden het belangrijk dat kinderen zich ook op sociaal gebied kunnen ontwikkelen. Hierbij willen we hen graag ondersteunen.

De training is voor kinderen die onzeker, verlegen, faalangstig, bang of juist snel boos zijn. Veel kinderen hebben hier last van maar sommigen worden hierdoor belemmerd in het omgaan met anderen. Vooral als ze in een situatie komen waar ze met verschillende onbekende mensen of omstandigheden te maken krijgen. Hierbij is te denken aan het voortgezet onderwijs waar ze niet meer de hele dag bij dezelfde leraar in de klas zitten.

In de sociale vaardigheidstraining gaan we aan de slag met praktische oefeningen rondom vaardigheden als: contacten/vriendschappen opbouwen en onderhouden, op een goede manier omgaan met kritiek (geven en krijgen), omgaan met je eigen gevoelens en die van een ander, voor jezelf opkomen. Daarnaast krijgen de kinderen huiswerkopdrachten mee zodat ze in de praktijk ook kunnen oefenen.

Er wordt veel aandacht besteed aan het op een positieve manier opkomen voor jezelf. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten en wordt gegeven door juf E.J. Kramer als er een groepje van minimaal 4 leerlingen is.

Ouders kunnen zelf bij de leerkracht aangeven als zij hun zoon of dochter mee willen laten doen.



Terug naar het nieuwsoverzicht