Schooljaar 2023-2024

15 september 2023

Maandag 21 augustus zijn we het schooljaar samen in de kerk begonnen. Tijdens de openingsbijeenkomst sprak ds. W. Mouw over vier dieren (Spreuken 30 vers 25-33): de mier, het konijn, de sprinkhaan en de spin. Alle vier de dieren hebben hun eigen eigenschappen en werkwijze. Kijk eens naar de mier. Het is een onsterk volk en toch weten zij dat ze zich in de zomer moeten voorbereiden op de winter die komen gaat. Zo riep de dominee ook ons op om ons voor te bereiden op de eeuwigheid die voor ons allen aanstaande is.

Daarnaast hoorden we van de konijnen die altijd waakzaam zijn en alert op gevaar. We hoorden dat de konijnen tussen de kieren en de holen van rotsen vluchten als er gevaar dreigt. Kunnen wij ook zeggen dat we kunnen vluchten tot die Rotssteen met een hoofdletter? Het mag ons gebed wel zijn bij dagen en bij nachten of de Heere ons een nieuw hart wil schenken. Er is geen betere Rotssteen om in te schuilen dan de Rotssteen Jezus Christus.

Tot slot hoorden we van de sprinkhaan en de spin. De sprinkhanen die toch goed samenwerken, ondanks dat ze geen leider hebben. De spin die vaak alleen werkt en de mooiste webben spant op plaatsen waar koningen leven. De spin heeft vaak te maken met tegenslagen als zijn web stuk gaat. En wat doet de spin dan? Hij begint weer opnieuw zijn web op te bouwen. Draadje voor draadje. De spin wordt dus gekenmerkt voor veerkracht en volharding.

Ik wens en hoop dat we de voorbeelden van de dieren niet zullen vergeten. Het belangrijkste is dat we voorbereid zijn en weten een schuilplaats te hebben in Christus. En laten we als kinderen, ouders en onderwijzend personeel goed samenwerken en volharden in het gebed voor onze kinderen.

Inmiddels is het schoolleven alweer enkele weken aan de gang. Daarmee is de 'kop' van de gouden weken (zie Gouden weken) er alweer af. We hopen dat we dit schooljaar goed onderwijs aan de leerlingen kunnen geven.Terug naar het nieuwsoverzicht